nieuws

Grote pensioenfondsen verder onder druk

Pensioen

Grote pensioenfondsen verder onder druk

De financiële positie van de grootste pensioenfondsen is vorige maand verder onder druk komen te staan. Ambtenarenfonds ABP, Pensioenfonds Zorg & Welzijn (PFZW) en metaalfondsen PMT en PME gaven vandaag aan dat de dekkingsgraad in februari verder is weggezakt.

Bij het ABP zakte de dekkingsgraad vorige maand naar 88,2%, waardoor het gemiddelde over het afgelopen jaar op 97,3% kwam. Bij het PFZW ging de beleidsdekkingsgraad naar 96%, net zoals bij het PME. Het PMT kwam in het afgelopen jaar gemiddeld uit op 97,1%.

De pensioenfondsen hebben veel last van de zeer lage rente en kregen in de eerste maanden van dit jaar bovendien te maken met sterke dalingen van aandelenkoersen. De grote fondsen waarschuwden in januari al dat de kans op een verlaging van de pensioenen in 2017 steeds groter werd.

Eerder liet Aon Hewitt via hun Pensioenthermometer al weten dat de dekkingsgraad van de pensioenfondsen verder zou dalen.

Reageer op dit artikel