nieuws

Pensioenfederatie wint trofee met vernieuwde bepalingen

Pensioen

Pensioenfederatie wint trofee met vernieuwde bepalingen

De Pensioenfederatie heeft de geactualiseerde Aanbevelingen Uitvoeringskosten gepresenteerd. Tegelijkertijd meldde directeur Gerard Riemen op Twitter dat de Pensioenfederatie de Transparency Trophy heeft ontvangen voor de vernieuwde Aanbevelingen Uitvoeringskosten.

De prijs wordt uitgereikt aan organisaties die transparante verantwoording over financiële diensten bevorderen. Het is een erkenning voor de Nederlandse pensioensector die werk maakt van de transparantie en verantwoording over de uitvoeringskosten van pensioenfondsen. De Transparency Task Force – een platform bestaande uit professionals uit de Engelse financiële en wetenschappelijke wereld – heeft de prijs toegekend.

De Aanbevelingen Uitvoeringskosten betreffen bepalingen om transparant te zijn over de uitvoeringskosten en daarover verantwoording af te leggen aan de verschillende belanghebbende partijen, zoals deelnemers en werkgevers. De uitvoeringskosten omvatten alle kosten van een pensioenfonds, zowel voor pensioenbeheer als vermogensbeheer.

De Pensioenfederatie heeft in 2011 al een eerste versie van de aanbevelingen opgesteld om pensioenfondsen houvast te geven bij het eenduidig rapporteren van kosten. De Nederlandse pensioensector loopt daarmee nationaal en internationaal voorop, en er is vanuit andere landen veel belangstelling voor onze aanpak. Daarom is er ook een Engelstalige versie van de aanbevelingen uitgebracht.

Reageer op dit artikel