nieuws

Online Europees Pensioenregister gelanceerd

Pensioen

Online Europees Pensioenregister gelanceerd

Zowerktpensioen.nl en Pensioen GeMi hebben het online Europees Pensioenregister in de lucht gebracht. Het initiatief geeft iedereen in Europa snel inzicht in de verschillende online pensioenregisters in Europa.

“Het aantal mensen dat in een ander land binnen de Europese Unie werkt groeit”, schrijven de initiatiefnemers. “Hierdoor ontstaat het probleem dat deze mensen vaak het overzicht over hun in diverse landen opgebouwde pensioen kwijtraken. Zeker wanneer ze lang geleden gestopt zijn met werken in het buitenland. Het vinden van informatie over je buitenlandse pensioen is lastig, zeker wanneer je de betreffende taal niet spreekt.”

Dat probleem met het Europees Pensioenregister opgelost worden. “Iedere Europeaan kan dit register gratis raadplegen. Op www.eupensionregister.eu krijgen bezoekers een overzicht van diverse in Europa beschikbare online pensioenregisters. Naast linkjes naar de diverse registers vindt men er ook een samenvatting van de werking van de pensioensystemen van de diversie landen. Hierbij is gebruik gemaakt van informatie van de Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD).”

Reageer op dit artikel