nieuws

Klijnsma heeft vraagtekens bij salaris nieuwe APG-topman van Olphen

Pensioen

Klijnsma heeft vraagtekens bij salaris nieuwe APG-topman van Olphen

Staatssecretaris Jetta Klijnsma vindt dat Gerard van Olphen, de nieuwe topman van pensioenuitvoerder APG, met een salaris van een half miljoen te veel gaat verdienen. Klijnsma had eerder verordonneerd dat de nieuwe baas van APG minder zou verdienen dan voorganger Dick Sluimers.

APG voldeed aan die wens van Klijnsma. Met een bruto salaris van € 500.000 en een pensioenbijdrage van € 66.000 verdient Van Olphen namelijk een ton salaris minder dan zijn voorganger, een daling van 16%. Maar dat vindt Klijnsma niet genoeg, meldt de NOS. Ze zegt in een reactie dat ze niet gaat over de salarissen van de pensioenbeheerders, maar geeft wel aan dat ze de vergoeding voor Van Olphen nog steeds te hoog vindt.

Vorig jaar zette Klijnsma haar vraagtekens bij de hoge salarissen in de pensioensector. In dat kader noemde ze het salaris van Sluimers, die ruim zes ton per jaar verdiende. Klijnsma gaf destijds niet aan dat Sluimers’ opvolger een bepaald percentage minder zou moeten krijgen, maar de 16% die APG nu heeft aangehouden is wat haar betreft in elk geval niet genoeg.

Reageer op dit artikel