nieuws

Gerard van Olphen nieuwe bestuursvoorzitter APG

Pensioen

Gerard van Olphen nieuwe bestuursvoorzitter APG

Gerard van Olphen wordt de nieuwe bestuursvoorzitter van APG Groep, de pensioenuitvoerder van pensioenfonds ABP. Van Olphen vertrok september vorig jaar bij Vivat.

Bij Vivat was Van Olphen in conflict geraakt met de nieuwe eigenaar, de Chinese verzekeraar Anbang. Hij begint nu in maart bij zijn nieuwe werkgever in pensioenland. Bart Le Blanc, voorzitter van de Raad van Commissarissen van APG is tevreden met de nieuwe CEO: “APG haalt met Gerard van Olphen een uiterst deskundige en ervaren bestuurder binnen. Gerard zal samen met zijn collega’s van de raad van bestuur leiding geven aan APG in de komende jaren, waarin mogelijk vergaande veranderingen zullen optreden in het pensioenstelsel. Dit zal nieuwe eisen stellen aan de aard van de dienstverlening van APG en de kwaliteit van de pensioenuitvoering. Met zijn uitgebreide ervaring in de financiële wereld zal Gerard daarbij van grote waarde zijn voor APG, onze klanten en hun deelnemers. Wij heten Gerard van harte welkom en vertrouwen op een inspirerende samenwerking.”

APG moest Van Olphen een lager salaris bieden dan zijn voorganger Dick Sluimers. Dat heeft de pensioenuitvoerder gedaan met een bruto salaris van € 500.000 en een pensioenbijdrage van € 66.000, zo’n 10% minder dan Sluimers. Van Olphen is aangesteld voor een periode van vier jaar.

Reageer op dit artikel