nieuws

Brand New Day komt met pensioenregeling voor ondernemers

Pensioen

Brand New Day komt met pensioenregeling voor ondernemers

Brand New Day heeft in samenwerking met stichting Impectforce vanaf deze week een pensioenoplossing voor ondernemers. Hierin wordt het opgebouwde vermogen daadwerkelijk beschermd, schrijven de partijen.

De oplossing is dat de ondernemer in loondienst treedt bij zichzelf en daardoor, behalve als ondernemer, ook wordt gezien als werknemer. Daardoor krijgt hij recht op het sociale vangnet en kan hij pensioen opbouwen voor collectiviteitsprijzen. Impectforce, een stichting voor meer vrijheid en zekerheid voor ondernemers, ontwikkelde eerder al een concept waardoor ondernemers recht hebbben op inkomen tijds ziekte en arbeidsongeschiktheid en recht op WW als ze failliet gaan.

Riemer de Graaf, bestuurslid van Impectforce, noemt het ‘onvoorstelbaar’ dat er zo slecht wordt gezorgd voor een groep die zo’n belangrijke rol speelt in de maatschappij: “Als de Nederlandse regering dit laat liggen, pakken wij het als ondernemers zelf op.” Dankzij de samenwerking met Brand New Day kunnen ondernemers nu een collectieve pensioenregeling opzetten, met zichzelf als deelnemer. En omdat de ondernemer wordt gezien als werknemer, hoeft hij zijn pensioen niet op te eten bij faillissement.

Reageer op dit artikel