nieuws

Winterserie (1): terugblikken en vooruitzien met Maarten Edixhoven

Pensioen

Winterserie (1): terugblikken en vooruitzien met Maarten Edixhoven

De jaarwisseling vraagt om reflectie en nieuwe plannen. Met welk gevoel zit de verzekeringsprofessional bij de kerstboom en aan de oliebollen? Amweb maakte een rondje langs de velden. De eerste in de serie is Maarten Edixhoven, pensioendirecteur bij Aegon.

Waar kijk je met voldoening op terug?
“Ik kijk met voldoening terug op mijn eerste vólle jaar bij Aegon. Op de stappen die we met onze partners zetten om Nederlanders in staat te stellen eigen financiële keuzes te maken. Het kan natuurlijk altijd beter, maar ik ben al met al tevreden over de inzet en de voortgang.”

Wat wil je volgend jaar echt nooit meer horen?
“Bestuurlijk gemopper over wet- en regelgeving en toezicht. Dankzij de wet- en regelgeving hebben financiële dienstverleners bestaansrecht, kunnen wij producten ontwikkelen die aansluiten op de behoeften van onze klanten en kunnen we onze boterham verdienen. En dankzij het toezicht hebben onze klanten extra zekerheid dat wij ons werk naar behoren doen. Het is een ‘fact of life, get used to it’ zouden mijn Amerikaanse collega’s zeggen.”

Welke drie speerpunten staan er op jouw agenda voor 2016?
“Allereerst wil ik maatschappelijke relevantie hoger op de prioriteitsladder zetten. Dat moet het belangrijkste uitgangspunt zijn in ons handelen en in het hart van onze producten. Ik ben ervan overtuigd dat dat het richtpunt van onze bedrijfstak gaat en moet worden.
In het verlengde daarvan ligt de nadruk op innovatie in klantprocessen en diensten. Klanten moeten hun zaken en hun contact met Aegon kunnen regelen met de middelen die zij het gemakkelijkste vinden. Ten slotte wil ik onze klanten en collega’s energie en perspectief bieden. Verzekeringen blijven hartstikke relevant. We moeten niet doen of de uitdagingen die ons te wachten staan zo veel moeilijker zijn dan de uitdagingen van veertig jaar geleden. Kijk bijvoorbeeld eens naar de zelfrijdende auto. We weten nog niet precies hoe we die gaan verzekeren? Nou en? Ik ben daar optimistisch over, autobouwers zijn niet de enige creatievelingen, wij kunnen er ook wat van. Die oplossing komt er, gegarandeerd. Misschien wordt ons vak zelfs wel eenvoudiger: we hoeven alleen nog maar naar onze klanten te luisteren.”

Wie krijgt er jouw ‘beste wensen’ en waarom?
“Elke vluchteling die oprecht een nieuw bestaan ergens wil opbouwen omdat hij uit de hedendaagse versie van de hel ontsnapt is of wil ontsnappen. Die wens ik een vrediger 2016.”

Welke gebeurtenis van 2015 wil je het liefst vergeten?
“Het jaaroverzicht van het Journaal zal helaas weer vol menselijke ellende zitten. Die aanslagen in Parijs; wat een verdriet en wanhoop. Laten we hopen dat de Parijzenaren snel de kracht vinden om van Parijs weer die bruisende stad te maken die het altijd was.”

Reageer op dit artikel