nieuws

Nettopensioen komt niet in Pensioenregister

Pensioen

Nettopensioen komt niet in Pensioenregister

Het nettopensioen wordt vooralsnog niet opgenomen in het Pensioenregister bij mensen voor wie het wel van toepassing is. Op termijn moet het nettopensioen wel gemeld gaan worden.

Alleen de mensen voor wie het nettopensioen van toepassing zou kunnen zijn, krijgen in het UPO de melding dat het nettopensioen niet staat opgenomen in het Pensioenregister. Na de zin ‘Kijk op www.mijnpensioenoverzicht.nl voor een totaaloverzicht van uw pensioenen en uw AOW’ is nu de volgende optionele zin toegevoegd: ‘Aanspraken opgebouwd in een nettopensioenregeling zijn niet opgenomen op www.mijnpensioenoverzicht.nl.’ Om verwarring te voorkomen, nemen pensioenuitvoerders deze zin alleen op als er sprake is van een nettopensioenregeling.

Reageer op dit artikel