nieuws

Geen verzekerde pensioenregeling meer bij Achmea vanwege APF

Pensioen

Geen verzekerde pensioenregeling meer bij Achmea vanwege APF

Vanwege de lancering van een Algemeen Pensioenfonds (APF) gaat verzekeraar Achmea niet langer meer verzekerde pensioenregelingen aanbieden. Nieuwe klanten kunnen alleen een product binnen het APF krijgen, meldt PensioenPro.

Door de lage rente en Solvency II is het niet langer meer aantrekkelijk voor verzekeraars om gegarandeerde pensioenen aan de man te brengen. Bij een pensioen binnen het APF hoeft de verzekeraar niet langer meer een garantie te bieden en hoeft hij dus ook minder kapitaal aan te houden. Verzekerde regelingen werden al minder populair omdat de premie door de lage rente fors omhoog ging.

Maar Achmea is nu de eerste partij die de stap zet om de regelingen ook niet langer meer aan te bieden. Daarvoor moet de verzekeraar nog wel afwachten tot de Eerste Kamer een beslissing heeft genomen over de wetgeving rondom het APF. Dat zal waarschijnlijk pas begin 2016 zijn, dus klanten zullen pas vanaf 2017 iets gaan merken van de veranderingen.

Concurrenten
Achmea is niet de enige verzekeraar die een APF is gestart, maar concurrenten NN, Aegon, Delta Lloyd en ASR hebben aan PensioenPro laten weten dat zij wel een garantiepensioen aan zullen blijven bieden.

Reageer op dit artikel