nieuws

ASR en Legal & General Reinsurance gaan samenwerken

Pensioen

ASR en Legal & General Reinsurance (Legal & General) gaan een strategische samenwerking aan voor de herverzekering van een deel van de pensioenportefeuille van ASR. Het gaat om een herverzekerd bedrag van € 200 mln.

Met de samenwerking hoopt ASR de balansrisico’s te optimaliseren. “We zijn verheugd over deze strategische samenwerking met Legal & General. Zij zijn een betrouwbare en financieel sterke partner met veel internationale ervaring. Deze samenwerking past bij de ambities van ASR om een innovatieve partij te zijn, die het belang van haar klanten centraal zet”, aldus Chris Figee, CFO bij ASR.

Legal & General is al actief op de pensioenherverzekeringsmarkt in de Verenigde Staten en Groot Brittannië, maar zet nu voor het eerst voet aan het Europese vasteland. “De contacten met ASR over deze herverzekering geven een goede basis voor een succesvolle samenwerking. Wij kijken ernaar uit om een bijdrage te leveren aan solide pensioenoplossingen voor de klanten van ASR”, zegt Manfred Maske, CEO van Legal & General Reinsurance.

Reageer op dit artikel