nieuws

Zzp’er hoeft pensioen niet meer ‘op te eten’

Pensioen

Zzp’er hoeft pensioen niet meer ‘op te eten’

Zzp’ers hoeven hun pensioen niet meer ‘op te eten’ als ze in de bijstand komen. Een wet die dat definitief regelt, werd dinsdag met algemene stemmen aangenomen in de Tweede Kamer. De wet treedt, als ook de Eerste Kamer er mee instemt, op 1 januari 2016 in werking. Dit meldt het ANP.

Sinds 1 januari van dit jaar hoefde een zzp’er al niet meer zijn eigen pensioen op te eten als hij in de bijstand terecht kwam. Dat was echter nog een tijdelijke regeling. Staatssecretaris Jetta Klijnsma (SZW): “Ook zzp’ers verdienen een goede oude dag. Met dit wetsvoorstel regel ik dat zij geld opzij kunnen zetten. En dat zij later niet worden geconfronteerd met een grote inkomensterugval.”

Reageer op dit artikel