nieuws

‘Verzekeraars ontkennen impact onsterfelijkheid’

Pensioen

‘Verzekeraars ontkennen impact onsterfelijkheid’

De verzekeringsbranche ontkent de effecten van het fenomeen ‘onsterfelijkheid’. Dat zegt Ewout Strijker, auteur van het boek ‘Het Inprentum”. Deze thriller verwoordt de impact van onsterfelijkheid op branches, zoals de verzekeringsbranche, de gezondheidszorg, de farmaceutische- en uitvaartindustrie.

“Het fascineert me om te zien hoe ‘van buiten komende disrupties’ bepaalde branches duurzaam ontwrichten. ‘Onsterfelijkheid’ zou een mega impact hebben op markten die afhankelijk zijn van ‘sterfelijkheid’ realiseerde ik mij. Denk bijvoorbeeld aan de miljardenindustrieën ‘levensverzekeringen, uitvaart, gezondheidszorg en farmacie’. Onsterfelijkheid zou het einde kunnen betekenen voor deze bestaande economieën. De ontwikkelingen op dit terrein gaan veel sneller en verder dan bij de meesten bekend is. Ik ben in 2012 feitenonderzoek gaan doen en heb veel gelezen over wetenschappelijke ontwikkelingen”, aldus Strijker.

Niet nieuw
“Onsterfelijkheid is niet nieuw”, zegt Strijker. Er bestaan echt ‘onsterfelijke’ cellen. Er is zelfs een kwallensoort die als onsterfelijk wordt beschouwd. In plaats van te sterven blijkt deze kwal te verjongen.” Strijker beschrijft in ‘Het Inpremtum’ hoe menselijke cellen (en daarmee mensen) binnen 22 minuten onsterfelijk worden gemaakt. Maar ook wat de impact daarvan is.

Reactief
Volgens Strijker – actief binnen de verzekeringsbranche – acteren de meeste branches vooral reactief. “Zij acteren vanuit bestaande businessmodellen. Disrupties komen meestal van buiten bestaande industrieën en kunnen verwoestend zijn. Premies voor verzekeringen worden berekend op basis van ‘het verleden’, maar wat als we ooit onsterfelijk zijn? En wat te denken van de uitvaartbranche? Met die disruptieve gedachte in mijn hoofd ben ik dit boek gaan schrijven.” Strijker wilde een vorm en een manier vinden om de onsterfelijkeheid op een aansprekende ‘gevisualiseerde’ wijze te verwoorden. “Het leek mij spannend dat in de vorm van een zo realistisch mogelijke thriller te doen. Vol met bloedstollende acties en een wereldwijde ratrace tegen de klok.”

Het Inprentum
“Het verhaal speelt zich af anno nu. De hoofdrolspelers Leon Witters en Vladimir Djostov hebben 4 jaar in het grootste geheim gewerk aan een baanbrekend wetenschappelijk experiment. Na 3,5 jaar onderzoek in een geheime bunker in The University of Texas in Dallas zijn ze instaat om menselijke lichaamscellen – en daarmee mensen – binnen 22 minuten onsterfelijk te maken.  Ze hebben – in  afwijking van andere onderzoeken – ontdekt dat de oorzaak van sterfelijkheid ligt in het brein. Na een gewelddadige inbraak bij Leon thuis, wordt het hem en Vladimir duidelijk. Ze krijgen te maken met twee wereldwijd opererende criminele organisaties. ‘Onsterfelijkheid’ vormt aan de ene kant de grootste bedreiging voor de farmaceutische en medische industrie, maar is aan de andere kant miljarden waard. Er ontstaat een wereldwijde klopjacht en een race tegen de klok”, vat Strijker het boek samen. 

Het boek wordt uitgegeven door Schrijverspunt, ISBN 9789 4626 61493 en is vanaf 20 november te koop bij de boekhandels voor € 19,50 of € 7,99 (e-book).

Reageer op dit artikel