nieuws

Ook Seada van den Herik gaat weg bij Vivat

Pensioen

Ook Seada van den Herik gaat weg bij Vivat

De bestuurlijke beslommeringen bij Vivat houden aan. Na het vertrek van CEO Gerard van Olphen gaat ook Zwitserleven-directeur Seada van den Herik vertrekken. Ze kiest voor een ‘nog te ontdekken pad buiten Zwitserleven’.

Van den Herik was sinds mei vorig jaar directeur van Zwitserleven en zegt dat de afronding van het verkoopproces voor haar reden is om nu een stap opzij te doen. “Met trots heb ik de afgelopen twee jaar leiding mogen geven aan Zwitserleven”, schrijft Van den Herik in een bericht aan relaties. “Met de kapitaalstorting van aandeelhouder Anbang is het verkoopproces afgerond en komt het bedrijf in een nieuwe fase. Voor mij is dit aanleiding om mijn eigen functie en ambitie te evalueren. Dit leidt tot de keuze voor een nog te ontdekken pad buiten Zwitserleven. Dit is geen eenvoudige beslissing geweest.”

Het FD schreef vandaag over de veranderingen die Anbang aan het doorvoeren is bij de verzekeraar. Bronnen binnen de Chinese verzekeraar uitten hun kritiek op Van Olphen, die hun ‘cruciale financiële informatie’ onthouden zou hebben, al wordt niet gezegd welke informatie dat is. Anbangs vice-president Iris Ka liet weten dat de organisatie platter moet. Ook werd aangekondigd dat de eigenlijke verzekeraars van Vivat een nieuwe statutaire directie gaan krijgen die voor de meerderheid uit Chinezen bestaat. De verzekeraar maakte maandag een nieuw (Chinees) lid van de Raad van Bestuur van Vivat bekend.

Opvolger
Een Chinese opvolger voor Van den Herik komt er, in ieder geval in eerste instantie, niet. Georgette Fijneman, op dit moment nog COO van de pensioenverzekeraar, gaat op interim-basis de functie van Van den Herik overnemen. “Gezien haar ervaring en haar kennis van onze organisatie, geeft dit stabiliteit en continuïteit voor onze medewerkers en klanten. Daar ben ik heel blij om. Zo kan Zwitserleven doorgaan met het bouwen aan een sterk klantgerichte strategie”, schrijft Van den Herik.

Reageer op dit artikel