nieuws

Ook Algemeen Pensioenfonds voor Centraal Beheer

Pensioen

Ook Algemeen Pensioenfonds voor Centraal Beheer

In navolging van Aegon en ASR richt nu ook Centraal Beheer een Algemeen Pensioenfonds (APF) op: het Centraal Beheer APF. Ondernemingspensioenfondsen, vrijwillige bedrijfstakpensioenfondsen, beroepspensioenfondsen en werkgevers met een verzekerde regeling kunnen zich aansluiten.

De oprichting van het APF is mede ingegeven door een sterke behoefte in de fondsenmarkt. Veel pensioenfondsen staan voor grote uitdagingen als het gaat om hun ‘toekomstbestendigheid’. “Denk aan continuïteit en kwaliteit van het bestuur, een slinkende toestroom van nieuwe werknemers en stijgende uitvoeringskosten”, zo stelt Centraal Beheer.

Koers
De oprichting van het APF past in de koers van Centraal Beheer op het gebied van oudedagsvoorzieningen. Rob Ter Mors, directeur Pensioen van Centraal Beheer: “Bij het Centraal Beheer APF bouwen werknemers een pensioen op via hun werkgever. Het opbouwen van pensioen in de privésfeer wordt echter ook steeds belangrijker. Centraal Beheer investeert daarom in meer producten en diensten ‘voor later’. We geven werknemers – in een online portaal – een volledig inzicht in hun opgebouwde pensioenen, en dan ook nog eens teruggerekend naar bedragen van nu. Zo brengen we het pensioen dichterbij en kunnen ze zelf bijsturen en aanvullende maatregelen treffen.”

Doorbeleggen
Naast het combineren van verschillende pensioenvormen en de communicatie hierover via één portaal introduceert het Centraal Beheer APF een nieuwe manier van beleggen bij premieovereenkomsten (DC-regelingen): automatisch sturen. Ook kunnen werknemers in een DC-regeling straks – als de wetgeving daarover rond is – gaan doorbeleggen door de pensioendatum heen. Ter Mors: “En dat zijn maar twee van de vernieuwingen om voor werknemers zo veel mogelijk pensioen te halen uit iedere ingelegde euro.”

Vermogensbeheer
Voor het vermogensbeheer gaat het Centraal Beheer APF samenwerken met Achmea Investment Management, dat met meer dan € 100 mld belegd vermogen een van de grootste pensioenbeleggers van Nederland is. De administratie van het Centraal Beheer APF wordt uitbesteed aan Syntrus Achmea Pensioenbeheer, dat op dit moment al voor meer dan 2 miljoen werknemers het pensioen uitvoert. De vergunningsaanvraag wordt ingediend bij toezichthouder DNB zodra de Eerste Kamer heeft ingestemd met het wetsvoorstel.

Reageer op dit artikel