nieuws

NN wil pensioeninspiratie bieden met portretten bijzondere ouderen

Pensioen

NN wil pensioeninspiratie bieden met portretten bijzondere ouderen

Een 61-jarige ijsklimmer, een 84-jarige waterskiester en een 83-jarige ‘house-opa’. Met de verhalen van deze drie mensen hoopt Nationale-Nederlanden klanten te inspireren op het gebied van pensioenen.

NN draagt met de drie korte online documentaires mensen uit om na te denken over het thema ‘Hoe ziet jouw later eruit?’. Drie senioren met een bijzondere hobby worden in een korte film geportretteerd en vertellen over hun plannen voor de toekomst. “In de documentaires komt naar voren dat een mens niet zo veel verandert tijdens zijn leven; vaak zijn interesses al jong bepaald en kun je deze na je pensionering blijven beoefenen. Het leven houdt niet op bij je pensioen, je hebt er weer meer tijd voor”, schrijft NN.

De aftrap werd afgelopen week vanwege het Amsterdam Dance Event gedaan met het filmpje van house-opa Johan de Vries. Hij vergaarde roem op internet toen hij een housefestival bezocht en dansend tussen het jonge publiek stond. De filmpjes van een dansende De Vries werden een online hit. Daarnaast wordt Tineke Wester geportretteerd, zij is ondanks haar gevorderde leeftijd (84) nog een fervent waterskiester. De 61-jarige Ton Gerards is ook na zijn pensioen nog actief als ijsklimmer.

Directeur marketing NN Pensioen Yoram Schwarz: “Inspireren is één van de manieren om mensen bij het onderwerp pensioen te betrekken. Voor veel mensen is pensioen een ver van mijn bed show, maar tegelijkertijd krijgen ze steeds meer eigen verantwoordelijkheid. Pensioen is niet meer zo goed geregeld als vroeger en NN wil haar verantwoordelijkheid nemen met een brede maatschappelijke aanpak.”

Reageer op dit artikel