nieuws

Nederlander lost hypotheek af voor pensioen

Pensioen

Nederlander lost hypotheek af voor pensioen

Nederlanders staan minder rood en lossen vaker hun hypotheek af met het oog op hun pensioen. Dit blijkt uit de ‘Monitor financieel gedrag, een trendonderzoek’ van het platform Wijzer in geldzaken onder ruim 1.000 Nederlanders.

Uit de monitor blijkt dat Nederlanders hun geld strakker beheren dan twee jaar geleden. In 2013 stond 52% nooit rood, in 2015 is dat gestegen naar 63%. Ook het op terrein van financieel plannen is er vooruitgang. Aanzienlijk meer Nederlanders noemen aflossen en vermogen opbouwen in hun huis als maatregelen voor hun pensioen. In 2015 zegt 38% zijn hypotheek (deels) af te betalen, tegen 24% in 2013. Tegelijkertijd zeggen ook meer mensen in 2015 vermogen op te bouwen in hun eigen woning dan in 2013, namelijk 32% tegen 26%.

Kiezen
Dit jaar lijken Nederlanders wat bewuster bezig met het kiezen van financiële producten. Vaker dan in 2013 controleren mensen hun eigen financiële producten regelmatig en vaker dan het afgelopen jaar is men bereid om over te stappen als een andere aanbieder een beter
aanbod heeft. Net als voorgaande jaren zegt de helft van de bevolking altijd kritisch te kijken naar de informatie die zij krijgen van banken en verzekeraars (50%).

Reageer op dit artikel