nieuws

Mogelijke vrijstelling pensioensparen voor hogere inkomens

Pensioen

Mogelijke vrijstelling pensioensparen voor hogere inkomens

Staatssecretaris Jette Klijnsma zegt in een interview met het Financieele Dagblad dat Nederlanders met hogere inkomens in de toekomst mogelijk verder vrijgesteld worden van de plicht om aanvullend pensioen te sparen.

 

“De hoogte van het salaris waarover je opbouwt, is in zekere zin arbitrair. We hebben het nu bij een ton neergelegd, dat is heel goed verdedigbaar. Het kan ook wat lager, het kan ook wat hoger. Die afweging moet je als samenleving maken”, aldus Klijnsma.

In het interview zegt zij verder onder meer dat zij ZZP’ers geen verplicht pensioen gaat opleggen. “Uitgangspunt is een fatsoenlijk pensioen voor iedereen.” Het interview met Klijnsma is te lezen in de Pensioenbijlage van het FD.

Reageer op dit artikel