nieuws

Klijnsma: ‘Pensioen niet inzetten voor aflossen hypotheek’

Pensioen

Klijnsma: ‘Pensioen niet inzetten voor aflossen hypotheek’

Het is voorlopig niet mogelijk het pensioen in te zetten voor het aflossen van hypotheekschuld, aldus Jetta Klijnsma van Sociale Zaken in een brief aan de Tweede Kamer. Want er zijn ”aanzienlijke juridische risico’s” mee gemoeid, die met de huidige wetgeving niet zijn te voorkomen.

Dat blijkt woensdag uit een brief van staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) aan de Tweede Kamer.
Klijnsma was een jaar geleden nog wel positief over het idee, maar onderzoek heeft dus laten zien dat het niet haalbaar is vanwege bestaande Nederlandse en Europese wetten.

Ze ziet met name risico’s rondom gelijke behandeling op grond van leeftijd. “Deze juridische risico’s zijn binnen het huidige wettelijke kader niet weg te nemen. Daarom acht het kabinet verdere vervolgstappen op dit moment niet opportuun”, schrijft Klijnsma.

Maar, ze schrijft ook: “Het kabinet vindt de ideeën en inzichten over de inzet van pensioen voor de eigen woning die deze verkenning heeft opgeleverd interessant.” Daarom zal het kabinet de ideeën wel betrekken bij de voorstellen voor een nieuw pensioenstelsel. Die komen dit najaar.

Reageer op dit artikel