nieuws

Dekkingsgraad pensioenfondsen weer gedaald

Pensioen

Dekkingsgraad pensioenfondsen weer gedaald

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in de maand september met 3 procentpunt gedaald van 102% naar 99%. Deze daling werd voornamelijk veroorzaakt door een daling van de rente.

De beleidsdekkingsgraad – gebaseerd op de gemiddelde dekkingsgraad van de afgelopen 12 maanden en leidend voor kortingen of indexatie – is in de maand september met één procentpunt gedaald tot 105%. Hiermee is nog net geen sprake van een dekkingstekort en is er ook nog geen direct gevaar op pensioenkortingen. Het is echter wel vijf procentpunt onder de grens om te kunnen indexeren. Dat blijkt uit de Pensioenthermometer van Aon Hewitt die dagelijks de hoogte van de gemiddelde dekkingsgraad bijhoudt.

Reageer op dit artikel