nieuws

Aon vult tekorten pas aan als pensioenfonds naar België gaat

Pensioen

Aon vult tekorten pas aan als pensioenfonds naar België gaat

Het conflict tussen Aon en de eigen ondernemingsraad (OR) is zo hoog opgelopen dat de risicoadviseur toekomstige kortingen in het eigen pensioenfonds weigert aan te vullen, tenzij de or instemt met een verhuizing van het fonds naar België. Dat schrijft het FD naar aanleiding van een zitting voor de kantonrechter.

De OR van Aon ligt met het eigen bedrijf overhoop, omdat het sceptisch is over een verhuizing van het pensioenfonds naar België. Het conflict liep dusdanig uit de hand dat Aon een rechtszaak aanspande tegen de OR. Tijdens een zitting werd duidelijk dat Aon weigert eventuele tekorten aan te vullen en de keuze dus laat tussen een pensioenfonds in Nederland zonder bijstorting of een pensioenfonds in België met bijstorting.

Formeel draait de rechtszaak om de vraag of Aon de OR mag omzeilen met het besluit om te stoppen met bijstorten. Volgens Aon heeft de OR daar niks over te zeggen, omdat het gaat om een uitvoeringsovereenkomst: de OR gaat alleen over de pensioenovereenkomsten. Volgens de advocaat van de OR is het schrappen van de bijstorting een belangrijk onderdeel van het totale pensioenplan. De OR wil bepaalde voorwaarden aan de verhuizing van het fonds naar België. Over een kleine maand volgt de uitspraak

Reageer op dit artikel