nieuws

Aegon en ASR blijven rekenen op APF per 2016

Pensioen

Aegon en ASR blijven rekenen op APF per 2016

Zowel Aegon als ASR, die beide een algemeen pensioenfonds (APF) hebben opgericht, rekenen erop dat de wetgeving op tijd rond is om in 2016 van start te gaan.

Aegon, dat zelf een APF (Stap) heeft opgericht, is groot voorstander van zo’n pensioenfonds. “Ondernemingspensioenfondsen en vrijwillige bedrijfstakpensioenfondsen hebben moeite te voldoen aan de aangescherpte wettelijke normen voor bestuurders. Daarbij is de belasting voor de bestuurders nog groter door de elkaar in snel tempo opvolgende wijzigingen in wet- en regelgeving. Een APF biedt hun een nieuw alternatief voor het onderbrengen van een pensioenregeling. Ook biedt een APF een pensioenfonds omgeving voor ondernemingen die een verzekerde pensioenregeling of helemaal nog geen pensioenregeling hebben.” Volgens hem is er een duidelijke vraag naar een APF en een flink aantal klanten zouden zich ook al gemeld hebben bij Aegon. “Wij hopen daarom dat er toch op tijd wetgeving komt die het APF mogelijk maakt, zodat wij onze klanten een zo breed mogelijke keuze aan pensioenuitvoering kunnen bieden.”

Klantbelang
Ook ASR ziet graag dat het APF per 1 januari in kan gaan. “Het is in het belang van onze klanten dat het APF doorgaat per 1 januari 2016. Wij zijn er voorstander van om het proces niet te vertragen door discussie over bijvoorbeeld ringfencing. Laten we die discussies parallel voeren, zodat continuïteit geborgd blijft. ASR gaat in ieder geval door met de voorbereidingen van de oprichting van Het nederlandse pensioenfonds, want wij zijn ervan overtuigd dat er een APF gaat komen, omdat de markt en onze klanten daar behoefte aan hebben”, aldus Fleur Rieter, directeur Pensioenen van ASR.

Niet reageren
Centraal Beheer wil op dit moment niet reageren. “Zodra de invoeringsdatum definitief is, reageren wij graag”, aldus een woordvoerder.

 

Reageer op dit artikel