nieuws

Genomineerden Generali AM Innovatieprijs 2015 bekend

Pensioen

Genomineerden Generali AM Innovatieprijs 2015 bekend

De genomineerden voor de Generali AM innovatieprijs 2015 zijn bekend gemaakt. De onafhankelijke selectiecommissie heeft vier inzendingen genomineerd. De beste innovatie wordt beloond met een geldprijs van € 7.500. Tijdens de am:dag op 17 november wordt de winnaar bekendgemaakt.

Voor de Innovatieprijs is onder andere Edmond Halley Pensioenmanagement met ‘KnowHow leren & financieelvakweb.nl genomineerd. Dat is een online leersysteem voor mensen uit de pensioenbranche. Ludwig FP is genomineerd vanwege zijn ‘Pro Deo Planner’. Deze planner biedt mensen met een serieus financieel probleem met een beleggingshypotheek en onderwaterstand inzicht en grip op hun situatie. Ook SamenInGeld is genomineerd met ‘Crowdfunding 2.0’, een crowdfundingplatform voor de financiering van verhuurde woningen. Westenburg Assurantiën behoort ook tot de genomineerden met ‘Online rijsimulatie voor buschauffeurs’ en bestaat enerzijds uit een e-learningtraject en anderzijds uit een online rijstijltest.

Jaap Oudijk, directeur Klant en Markt bij Generali en voorzitter van de selectiecommissie, geeft aan dat het voor de selectiecommissie weer wikken en wegen was. “Je moet de innovaties altijd in het licht zien van de betreffende organisatie. Grotere organisaties kunnen mogelijk meer omvangrijke innovaties realiseren omdat ze meer medewerkers en middelen vrij kunnen maken. Tegelijkertijd verdienen ook kleinschaliger initiatieven een podium. Wij proberen hier ieder jaar weer een goede mix in te vinden. Tenslotte willen we de hele branche inspireren om te blijven innoveren.”

Reageer op dit artikel