nieuws

FNV jut ambtenaren op aangifte te doen tegen ABP

Pensioen

FNV jut ambtenaren op aangifte te doen tegen ABP

Vakbond FNV roept alle mensen met een ABP-pensioen op om komende maandag aangifte te doen van diefstal van hun pensioen. De FNV doet dit naar aanleiding van het afgesloten loonvoorstel voor het overheidspersoneel tussen de kleinere vakbonden en de overheidswerkgevers. “Als dieven in de nacht hebben Rutte en consorten dit voorstel afgesproken en pensioen ‘gestolen”, aldus Ruud Kuin, vicevoorzitter van de FNV.

De ambtenaren krijgen wel een loonsverhoging, maar volgens de FNV betalen ze die zelf. Een deel van die loonsverhoging is geld dat bestemd was voor pensioenopbouw. Het loonvoorstel leidt volgens de vakbond tot een verschraling van het ambtenarenpensioen, die voor jongeren kan oplopen tot een verslechtering van wel 15%. “Daarom roepen we iedereen met een ABP-pensioen op om maandag aangifte te doen van diefstal van hun pensioen. Dit voorstel is voor 600.000 mensen een sigaar uit eigen doos en het merendeel van de 2,8 miljoen ABP-deelnemers ziet hier niets van terug”, zegt Kuin.

Het loonvoorstel voor overheidspersoneel is afgesproken tussen een aantal kleinere vakbonden en werkgevers in de overheidssector. De FNV heeft het voorstel niet ondertekend.

 

Reageer op dit artikel