nieuws

ASR richt algemeen pensioenfonds op

Pensioen

ASR richt algemeen pensioenfonds op

ASR richt ‘Het nederlands pensioenfonds’ op, een zogeheten algemeen pensioenfonds (APF). ASR wil, als het wettelijk is toegestaan, begin 2016 van start gaan.

Om het schaalvoordeel zo veel mogelijk te borgen start Het nederlandse pensioenfonds met één collectiviteitskring. In die ene kring worden zowel DB- als CDC-regelingen uitgevoerd. De kring kan een veelvoud aan pensioenvariaties aan.

Michel Verwoest, lid Raad van Bestuur: ‘Wij willen dat Het nederlandse pensioenfonds het anders gaat doen dan gebruikelijk in de pensioenmarkt. Dat kan door onze jarenlange ervaring met pensioen én doordat wij een start kunnen maken zonder legacy. Maar het belangrijkste is dat wij in alle facetten waar een klant mee te maken heeft de organisatie zo inrichten dat hij de volle aandacht krijgt. Of het nu om een welkomstteam gaat dat werkgevers of pensioenfondsbesturen helpt bij de overstap naar een nieuwe pensioenregeling, of een pensioenteam dat de werknemer helpt met vragen over zijn pensioen. Ook nadat hij al met pensioen is gegaan. In iedere fase krijgt de klant de actieve begeleiding en aandacht die aansluit op zijn behoeften. Zo creëer je duurzaam meerwaarde en ziet hij ook daadwerkelijk dat zijn pensioen op een goede manier wordt uitgevoerd’.

Start
ASR wil, als het wettelijk is toegestaan, begin 2016 starten met Het nederlandse pensioenfonds.

Reageer op dit artikel