nieuws

Animo vakgenoten voor pensioensymposium valt Goedhart tegen

Pensioen

Animo vakgenoten voor pensioensymposium valt Goedhart tegen

De Stichting Geldbelangen van Rob Goedhart organiseert op donderdag 8 oktober het Symposium Keurslijfpensioen: ‘Is dit alles?’ De aanmeldingen vanuit de pensioenwereld vallen Goedhart nogal tegen. “Er zijn nota bene duizenden mensen in die sector aan het werk!”

Stichting Geldbelangen strijdt tegen het feit dat de rente van één moment beslissend is voor iemands hele financiële toekomst. Ook vraagt de Stichting aandacht voor het feit dat niet alle verzekeraars werk maken van het invoeren van de pensioenknip die als tijdelijke oplossing opnieuw is ingevoerd. ‘Is dit alles?’ wordt een middagdiscussie tussen de pensioen- en verzekeringswereld, de politiek én gedupeerden, om tot andere – wellicht betere – oplossingen te komen, die nog kunnen worden meegenomen voordat de nieuwe wet een feit is.

Staatssecretaris Jetta Klijnsma ontmoet een groep gedupeerden en Maarten Edixhoven geeft namens Aegon Pensioen zijn visie. Van consumentenzijde is er voldoende belangstelling, zegt Goedhart. Maar hij is, met nog ruim een week te gaan, oprecht verbaasd over de beperkte interesse vanuit de branche. “Er zijn dagelijks duizenden mensen in de pensioenwereld aan het werk, die moeten daar toch belangstelling voor hebben. Er zijn nota bene consumenten aanwezig die vertellen over hoe zij geraakt worden door deze problemen. Dat kan tot nieuwe inzichten leiden.”

Reageer op dit artikel