nieuws

Pensioenuitkering beschikbare premieregeling stijgt

Pensioen

Pensioenuitkering beschikbare premieregeling stijgt

De pensioenuitkering van de gemiddelde beschikbare premieregeling is in het tweede kwartaal van 2015 met 20% gestegen. Een 40-jarige werknemer met modaal inkomen kan een pensioen tegemoet zien van € 640 per maand, tegenover € 532 een kwartaal eerder.

De uitkeringen voor een 25-jarige en 55-jarige stegen in het tweede kwartaal van dit jaar met 9%. De cijfers komen uit de Pensioenvergelijker van Aon Hewitt. De € 640 blijft nog wel achter bij de verwachte uitkering. Die lag begin vorig jaar op € 800 per maand. Oorzaak van de toename is de stijgende marktrente, die ging met 0,8 procentpunt omhoog. De hogere marktrente maakt het goedkoper om pensioen aan te kopen.

“Sinds de start van de Pensioenvergelijker begin 2014 is de index alleen maar gedaald, hoofdzakelijk als gevolg van de gedaalde marktrente”, zegt Marsha van Beusekom, Investment Consultant bij Aon Hewitt. “Voor het eerst zijn de vooruitzichten gunstiger geworden, al zijn deze nog niet terug op het niveau van begin 2014.” Toen werd de index op 100 gezet, inmiddels staat ie op 80. Dat is 14 punten hoger dan eind maart, maar blijft uiteraard nog achter bij het beginpunt.

Reageer op dit artikel