nieuws

Klijnsma: ‘Meeste inkomensverzekeraars bieden oplossing voor AOW-gat’

Pensioen

Klijnsma: ‘Meeste inkomensverzekeraars bieden oplossing voor AOW-gat’

Volgens staatssecretaris Klijnsma biedt het merendeel van de inkomensverzekeraars een oplossing voor een AOW-gat. Dat zegt Klijnsma in antwoord op Kamervragen van Paul Ulenbelt (SP) naar aanleiding van de Kifid-uitspraak dat arbeidsongeschiktheidsverzekeraars niet hoeven op te draaien voor het AOW-gat van arbeidsongeschikte verzekerden.

In haar antwoord zegt Klijnsma dat het Verbond verzekeraars heeft aanbevolen de klanten te informeren over het inkomensgat dat zij kunnen krijgen. Ook heeft het Verbond tegen Klijnsma gezegd dat verzekeraars activiteiten ontplooien om nieuwe gevallen van inkomensgaten zoveel mogelijk te voorkomen onder zowel werknemers als zelfstandigen. “Voor het grootste deel van de bestaande klanten die nu tot 65-jarige leeftijd verzekerd zijn, biedt het merendeel van de inkomensverzekeraars een oplossing voor het verzekeringshiaat. Voor nieuwe klanten geldt dat de meeste inkomensverzekeraars de voorwaarden van de nieuwe producten aanpassen aan de AOW-leeftijdsverhoging”, aldus Klijnsma.

Daarnaast kunnen de mensen die op 1 januari 2013 al een private arbeidsongeschiktheidsverzekering ontvingen die eindigt op 65 jaar, volgens Klijnsma, een beroep doen op de tijdelijke regeling overbruggingsuitkering AOW (OBR), mits zij aan de voorwaarden voldoen. “Bij het tot stand komen van de OBR heeft het kabinet er voor gekozen om deze groep ook onder de OBR te laten vallen, omdat zij zich in een vergelijkbare situatie bevinden als mensen waarvan de VUT eindigt op 65-jarige leeftijd”, schrijft Klijnsma.

Reageer op dit artikel