nieuws

Waarschijnlijk geen kortingen op pensioen dankzij nieuwe regels

Pensioen

Waarschijnlijk geen kortingen op pensioen dankzij nieuwe regels

Van de 160 pensioenfondsen die onder water staan, zou slechts één fonds een eventuele korting niet kunnen uitsluiten. Volgens deskundigen hoeven fondsen dankzij de nieuwe regels tijdens economisch zwaar weer niet snel meer te korten. Dat meldt het FD woensdag.

Dankzij het nieuwe regime dat per 1 januari 2015 is ingegaan, krijgen pensioenfondsen meer ruimte om tekorten op te vangen. Zo mogen zij hun tekort spreiden over een langere periode van 10 of 12 jaar. “De mogelijkheden voor herstel zijn in het nieuwe regime zo ruim, dat kortingen pas in zicht komen als een fonds er heel slecht voorstaat”, zegt Sacha van Hoogdalem, van pensioenadviseur Ortec.

Dennis van Ek, actuaris van Mercer, verwacht ook niet dat veel pensioenfondsen hoeven te korten. “Pas als een dekkingsgraad onder de 80% à 90% is gedaald zijn kortingen nodig om binnen de toegestane termijn te kunnen herstellen. Volgens mij zit geen enkel fonds zo laag”, zegt Van Ek tegen het FD.

Reageer op dit artikel