nieuws

Gemiddelde dekkingsgraad pensioenfondsen stijgt licht

Pensioen

Gemiddelde dekkingsgraad pensioenfondsen stijgt licht

De gemiddelde dekkingsgraad van de pensioenfondsen is in juni met één procentpunt gestegen van 107% naar 108%. Dit is te danken aan de stijging van de rente. Dat blijkt uit de Pensioenthermometer van Aon Hewitt.

Vrijdag 26 juni stond de gemiddelde dekkingsgraad nog op 110%, maar door de Griekse crisis daalde de dekkingsgraad afgelopen week met twee procentpunten. “Dit werd met name veroorzaakt door een daling op de aandelenbeurzen, maar ook door een lichte daling van de rente als reactie op de gebeurtenissen. Hoewel er dus duidelijk een negatieve reactie op de financiële markten waarneembaar was, bleef echte paniek over Griekenland tot nu toe uit”, zegt Frank Driessen, Chief Commercial Officer bij de afdeling Retirement & Financial Management van Aon Hewitt.

De beleidsdekkingsgraad dat gebaseerd is op de gemiddelde dekkingsgraad over 12 maanden, daalde met één procentpunt naar 107%. De meeste pensioenfondsen hebben een reservetekort, waardoor zij een nieuw herstelplan in moeten dienen waarin zij laten zien het tekort binnen tien jaar weg te kunnen werken.

Reageer op dit artikel