nieuws

Bright gaat ook individuele pensioenen voor werknemers aanbieden

Pensioen

Bright gaat ook individuele pensioenen voor werknemers aanbieden

Op verzoek van werkgevers gaat BrightPensioen, vooral bekend van het zzp-pensioen, ook individuele pensioenrekeningen voor werknemers in loondienst aanbieden. Werkgevers kunnen via Bright hun medewerkers een flexibelere pensioenopbouw gaan bieden.

De werknemers kunnen een individueel pensioenpotje opbouwen in de derde pijler. Bright incasseert dan namens de medewerker de maandelijkse inleg bij de werkgever en belegt deze in een Lifecycle Fonds. De medewerker kan op ieder moment inzicht krijgen in de stand van zijn of haar pensioen en kan de eigen gegevens zelf beheren, de werkgever heeft er geen omkijken meer naar. Als iemand een andere baan krijgt, blijft het pensioenpotje gewoon bestaan en kan diegene ervoor kiezen zelf verder te gaan met opbouwen.

Volgens Bright is deze oplossing vooral geschikt voor werkgevers die niet verplicht zijn aangesloten zijn bij een pensioenfonds of geen zin hebben in langdurige pensioencontracten. Het voordeel voor de medewerkers is dat ze een eigen pensioenpotje hebben waarover ze zelf kunnen beslissen, schrijft Bright. Daarnaast hebben werkgevers en werknemers meer flexibiliteit: de eerste groep kan bepalen wie ze mee laten doen en de tweede groep kan besluiten tijdelijk de inleg te verlagen of stop te zetten en deze als brutosalaris uit te laten keren.

Reageer op dit artikel