nieuws

Traditie blijft belangrijk voor Onderlinge ondanks fors verlies

Pensioen

Traditie blijft belangrijk voor Onderlinge ondanks fors verlies

Mede door de daling van de rente heeft Verzekeringsmaatschappij Onderlinge ’s-Gravenhage een fors verlies geleden van € 39,7 mln. In een gesprek met het FD vertelt de verzekeraar ondanks de verliezen toch vast te houden aan zijn traditionele bedrijfsvoering door verzekeringsproducten aan te bieden met een gegarandeerde opbrengst. “We hebben de Spaanse griep meegemaakt, de wereldoorlogen, de crash van 1929, de kredietcrisis. En nu de extreem lage rente. Je weet nooit uit welke hoek de risico’s komen. En je ziet, we hebben nog steeds een solvabiliteit van 290%”, zegt Pieter Loyson, directievoorzitter van Onderlinge.

Ook Onderlinge lijdt onder de tegenvallende verkoopcijfers van de levensverzekeringen. De verzekeraar probeert dan ook sinds vorige week een plekje te winnen op de pensioenmarkt. Onderlinge wil mikken op pensioencontracten van kleinere bedrijven door pensioencontracten, net als hun verzekeringsproducten, aan te bieden met gegarandeerde opbrengst. “Dat zie je bijna nergens meer”, zegt Loyson tegen het FD.

Toch is de levensverzekeraar niet van plan volledig af te wijken van de oude strategie. Naast het bieden van verzekeringsproducten met gegarandeerde opbrengst, wil de Onderlinge winst blijven uitkeren aan klanten. Dit jaar heeft de verzekeraar echter vanwege de tegenvallende cijfers geen winst kunnen uitkeren. Door het verlies is de zeer hoge solvabiliteit van Onderlinge gedaald van 400% naar 290%. Toch is dit in vergelijking met andere verzekeraars niet slecht. “Als je zo oud bent, weet je dat je een ruime buffer nodig hebt”, zegt Loyson.

Reageer op dit artikel