nieuws

‘Veel interesse voor dekking pensioen boven € 100.000’

Pensioen

De interesse voor producten om het pensioen bij een inkomen boven de € 100.000 te dekken is groot, concludeert Towers Watson. De organisatie zegt veel grootzakelijke bedrijven en werknemers te hebben geholpen om het partnerpensioen te behouden over het inkomen boven een ton.

‘Veel interesse voor dekking pensioen boven € 100.000’

Ook schrijft Towers Watson dat in totaal ongeveer 85% van de grootzakelijke bedrijven een risicodekking heeft geregeld. Van hen heeft 60% gekozen voor een risicoverzekering. Paul Kullen, senior Consultant General Consulting: “Werkgevers hechten veel waarde aan goed werkgeverschap. Daarbij hoort ook de zorgplicht voor de werknemers en hun nabestaanden. Dit is een sterke motivator om gebruik te maken van de 100.000+ risicodekking. Daarnaast is de regeling eenvoudig en biedt het collectief afsluiten van een risicoverzekering voordelen.”

Volgens Towers Watson gaan de sceptici, die vonden dat regelingen weinig voordeel opleveren, ongelijk krijgen. Andrew Davies, Practice Lead General Consulting: “Wij waren al vroeg in de markt met onze nieuwe oplossing voor dit probleem. Toen meerdere aanbieders zich aandienden stonden ook de sceptici op. Zij beweerden dat het voordeel minimaal was. Toch hebben al vele organisaties zich inmiddels aangemeld voor onze 100.000+ regeling.”

Reageer op dit artikel