nieuws

Stichting Odin introduceert Integraal Pensioen Rapport

Pensioen

Stichting Odin wil met de introductie van het rapport ‘Integraal Pensioen’ consumenten gedetailleerd inzicht geven van hun pensioenopbouw. Na de vierde bezuiniging in 15 jaar tijd vindt de stichting het nu tijd mensen inzicht te geven in wat de gevolgen van de bezuinigingen zijn voor hun eigen pensioen. Met het rapport kunnen mensen advieskosten besparen.

Stichting Odin introduceert Integraal Pensioen Rapport

“Het rapport is een kwalitatieve en onafhankelijke analyse die al rekening houdt met de versoberde opbouw per 1 januari 2015. Veel mensen hebben behoefte aan financieel advies, maar zijn terughoudend om tegen uurtarief een financieel advieskantoor in te zetten”, zegt Stichting Odin. Door de consument een duidelijk beeld te geven van hun pensioenopbouw en duidelijkheid te bieden of het noodzakelijk is om in actie te komen, hoopt de stichting mensen een goed beeld van hun toekomst te geven.

In het Integraal Pensioen Rapport worden een aantal vragen beantwoord over de pensioenopbouw van de aanvrager en de eventuele partner. Zo wordt duidelijk wat het netto inkomen per maand voor en na het pensioen is en hoe groot het eventuele pensioengat is. Ook worden persoonlijke aandachtspunten van de aanvrager in kaart gebracht zoals eerdere relaties of wettelijke regelingen. Een financieel expert beoordeelt per rapport hoe noodzakelijk het is om met het pensioen aan de slag te gaan. De verdere invulling daarvan gebeurt niet bij Stichting ODIN, maar bij een advieskantoor met een AFM-vergunning.

Speciaal voor het advieskantoor sluit Stichting Odin ook een technische analyse bij het rapport. Met de technische analyse en het rapport worden direct inventarisatie- en advieskosten bespaard omdat de consument een gedetailleerd dossier overhandigt aan het advieskantoor.

Reageer op dit artikel