nieuws

Wiebes belooft voor meireces voorstel over pensioen in eigen beheer

Pensioen

Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën komt voor het meireces met oplossingsrichtingen voor de problematiek rondom het pensioen in eigen beheer. Dit heeft de staatssecretaris in een brief aan de Tweede Kamer laten weten.

Wiebes belooft voor meireces voorstel over pensioen in eigen beheer

De staatssecretaris belooft zo spoedig mogelijk maar in ieder geval voor het meireces met mogelijke oplossingsrichtingen te komen. “Idealiter spreek ik in die brief een voorkeur uit voor
één variant,” meldt Wiebes.

Juni 2014 stuurde staatssecretaris Wiebes een verslag aan de Tweede Kamer over pensioen in eigen beheer, ontklemming fiscale oudedagsreserves en stakingslijfrenten en verruiming kleine afkoopregeling lijfrenten. Over het pensioen in eigen beheer zei hij: “Een aanpassing van de regeling voor pensioen in eigen beheer is alleen zinvol als de regelgeving structureler, eenvoudiger en begrijpelijker wordt voor zowel de directeur-grootaandeelhouder als de belastingdienst. Wij moeten – als het even kan – af van de ingewikkelde verschillen tussen de fiscale en civiele waarderingsregels bij het eigen beheer.”

Reageer op dit artikel