nieuws

ASR neemt pensioenfonds Chevron over

Pensioen

ASR neemt per 1 januari 2015 de pensioenverplichtingen over van Stichting Chevron Pensioenfonds. Het gaat om een pensioen van 1800 deelnemers en het totale pensioenvermogen van de buy-out bedraagt € 370 mln.

ASR neemt pensioenfonds Chevron over

Het pensioen is van (oud-)werknemers van de Nederlandse tak van de Amerikaanse oliemaatschappij Chevron. Dit wordt per 1 januari geadministreerd en uitgevoerd door ASR Pensioenen. Bij de overdracht zal ook een gedeelte van de achterstallige indexaties ingehaald worden en zullen de pensioenen conform de Europese inflatiecijfers worden geïndexeerd. Michel Verwoest, lid van de Raad van Bestuur bij ASR, is blij dat er een akkoord is bereikt: “Deze overname sluit goed aan bij de strategie van ons pensioenbedrijf, ASR wil zich hiermee nadrukkelijker profileren in de pensioenmarkt. De overname van dit pensioencontract van Chevron is daarmee voor ons een mooie opsteker.”

Uit cijfers van het am:jaarboek blijkt dat ASR over 2013 nog terrein verloor op de pensioenmarkt. De verzekeraar verloor 1,2% marktaandeel, op een markt die in 2013 werd gedomineerd door Delta Lloyd en Aegon, die een paar flinke overnames deden.

Reageer op dit artikel