nieuws

Slechts 12% zzp’ers geïnteresseerd in zzp-pensioenfonds

Pensioen

Het zzp-pensioenfonds kan op minder positieve reacties rekenen dan verwacht. ZZP Barometer peilde 866 zelfstandigen en van hen gaf slechts 12,3% aan zich aan te willen sluiten bij het zzp-fonds. De organisaties achter het fonds rekenden op 60% aansluiting.

Slechts 12% zzp’ers geïnteresseerd in zzp-pensioenfonds

Het zzp-pensioenfonds wordt vandaag gepresenteerd door vier zzp-organisaties en pensioenuitvoerder APG. Zij hadden een redelijk grote opkomst verwacht, maar de interesse lijkt toch redelijk beperkt. Zo denkt maar een op de drie zelfstandigen dat het nieuwe fonds voordelen biedt ten opzichte van de huidige opties. Van de zzp’ers zegt 60% zijn pensioen nu al goed geregeld te hebben, bijvoorbeeld via de eigen woning of lijfrente. “Veel zzp’ers regelen hun pensioen op niet-traditionele manieren, bijvoorbeeld via hun netwerk met zzp-broodfondsen of via een eigen woning”, zegt Jeroen Sakkers, initiatiefnemer van de ZZP Barometer.

De ondervraagden verwachten in 2015 gemiddeld € 2.620 te storten voor hun pensioen, een maandelijkse inleg van € 218,33. Vooral de zzp’ers die al langer dan 5 jaar bezig zijn hebben hun zaakjes goed voor elkaar, van hen zegt 73% het pensioen goed geregeld te hebben. Het pensioenfonds slaat dan ook vooral aan bij zelfstandigen die nog weinig pensioen hebben opgebouwd. Iets meer dan de helft van de zzp’ers die voor 2015 maximaal € 1.000 aan pensioen sparen zijn van plan zich aan te sluiten bij het fonds.

Reageer op dit artikel