nieuws

PGGM schrapt minimaal 200 fte’s

Pensioen

Pensioenuitvoerder PGGM gaat reorganiseren. In de komende drie jaar vervalt het werk voor minimaal 200 fte’s door efficiënter werken en het beter inspelen op klantwensen. “Het is niet uitgesloten dat hierbij gedwongen ontslagen vallen. De operatie moet in 2017 structureel 50 miljoen euro opbrengen. Alle geledingen van PGGM zullen erdoor worden geraakt”, aldus ceo Else Bos.

PGGM schrapt minimaal 200 fte’s

PGGM noemt de reorganisatie in een persbericht ‘een ambitieus programma ter versterking van haar slagvaardigheid’. Kostenbesparingen moeten de PGGM-dienstverlening in de volle breedte goedkoper maken.
Else Bos: “De Nederlandse pensioenmarkt wordt steeds dynamischer en PGGM moet de wendbaarheid hebben om daarop in te spelen. Ook de prijs van onze producten moet omlaag omdat kosten voor onze klanten, de pensioenfondsen waarvoor wij werken, een steeds belangrijker rol spelen. Deze operatie moet behalve lagere kosten ook nieuwe diensten mogelijk maken.’’

De 1300 medewerkers van PGGM zijn op 9 oktober tijdens een medewerkersbijeenkomst geïnformeerd over de vernieuwingsoperatie. Eind oktober spreekt PGGM met de betrokken vakbonden over de gevolgen van het programma voor de werknemers.

De coöperatie PGGM biedt institutionele klanten: vermogensbeheer, pensioenbeheer en bestuursadvisering. Op 1 september 2014 beheerde PGGM voor diverse pensioenfondsen en hun ruim 2,5 miljoen deelnemers een vermogen van € 178 miljard.

Reageer op dit artikel