nieuws

MoneyView biedt collectieve pensioenvergelijker

Pensioen

MoneyView biedt sinds deze maand een online vergelijkingsmodule voor collectieve pensioenproducten, de MoneyView Collectief Pensioen.

MoneyView biedt collectieve pensioenvergelijker

Met deze online vergelijkingsmodule kunnen pensioenadviseurs de kosten en opbrengsten van collectieve pensioenproducten (waaronder PPI’s) vergelijken en hun adviezen aan werkgevers onderbouwen.

Pensioenadviseurs kunnen in de vergelijkingsmodule een werknemersbestand uploaden en de specifieke kenmerken van een pensioenregeling invoeren. Het programma zoekt producten die aan deze karakteristieken voldoen. Wat de kosten voor de werkgever zijn en wat per individuele deelnemer de verwachte opbrengsten zijn, wordt getoond in de rapportage. Daarnaast toont het programma welke aanbieder de aantrekkelijkste propositie heeft.

Als een product net niet voldoet aan de gestelde eisen binnen de pensioenregeling, kan de adviseur voor dit product een aanpassing doen om deze toch mee te kunnen nemen in de vergelijking. De module toont dan ook op welke punten dit product afwijkt van de in eerste instantie gevraagde pensioenregeling.

De berekende uitkomsten komen nagenoeg een-op-een overeen met de berekeningen van de verzekeraars zelf en zijn onderling vergelijkbaar, meldt MoneyView.

Reageer op dit artikel