nieuws

FNV wil dat Eerste Kamer praat over nieuwe pensioenwet

Pensioen

FNV wil dat er meer duidelijkheid komt over de nieuwe pensioenregels. Om dat effect te bewerkstelligen wil de vakbond dat de Eerste Kamer binnenkort een hoorzitting gaat organiseren over de nieuwe pensioenwet. De Eerste Kamer beslist binnenkort over de wet.

FNV wil dat Eerste Kamer praat over nieuwe pensioenwet

De FNV zou graag zien dat er meer duidelijkheid komt over de generatie-effecten van de nieuwe pensioenregels die op 1 januari ingaan. Gijs van Dijk, pensioenbestuurder van de vakbond: “De senatoren staan voor een belangrijke beslissing over plannen die vele generaties zullen raken. Daarom is het volgens mij van groot belang dat zij volledig geïnformeerd zijn, voordat zij een besluit nemen over maatregelen die voor vele mensen een directe invloed op hun koopkracht hebben.”

Van Dijk geeft zelf alvast een waarschuwing af voor de effecten van de nieuwe regels op de koopkracht: “Zowel de koopkracht van jongeren als die van ouderen gaat er fors op achteruit, maar een volledig beeld ontbreekt. Daarom lijkt het me goed om alle pensioenmaatregelen nog eens door te laten rekenen door het Centraal Planbureau. Maar dan ook álle maatregelen, dus een doorrekening van de versobering van het Witteveenkader, een doorrekening van het FTK én van de gevolgen van de aanpassing van de rekenrente (UFR). Alleen dan wordt duidelijk wat alle maatregelen bij elkaar voor effect hebben op de koopkracht van mensen.”

Reageer op dit artikel