nieuws

Falco Valkenburg verkozen tot Actuaris van het Jaar

Pensioen

Falco Valkenburg is tijdens de Actuarisdag uitgeroepen tot Actuaris van het Jaar 2014. De voorzitter van het pensioencomité van de Europese Actuariële Vereniging (AAE) werd verkozen vanwege de manier waarop hij over de grenzen van het vak heen kijkt.

Falco Valkenburg verkozen tot Actuaris van het Jaar

Valkenburg werd geprezen omdat hij investeert in duurzame energieprojecten en voor het opzetten van initiatieven in het kader van voorlichting over pensioenen. “Valkenburg stelde al in een zeer vroeg stadium – jaren voor het uitbreken van de woekerpolisaffaire – het gebrek aan transparantie bij beleggingsverzekeringen ter sprake en benaderde hiermee diverse toezichthouders”, schrijft de organisatie. Valkenburg werd verkozen boven de andere genomineerden Jos Berkemeijer en Servaas Houben.

Op de Actuarisdag in Utrecht werd verder gesproken onder het thema: ‘Verzekeringsbranche, wat moeten we ermee?!’ Onder andere Ad Kok (oud-Actuaris van het Jaar en erelid van het Actuarieel Genootschap), Ton de Bruin (projectleider van het innovatie lab van het Verbond van Verzekeraars) en Marco Keim (CEO van AEGON) betraden het podium als sprekers.

Reageer op dit artikel