nieuws

Delta Lloyd biedt tijdelijke dekking voor pensioen boven de ton

Pensioen

Delta Lloyd biedt, naar eigen zeggen als eerste verzekeraar, een tijdelijke dekking aan voor werknemers die meer dan een ton verdienen. Werkgevers kunnen zo de terugval in het partnerpensioen en de premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid voor een half jaar collectief verzekeren. En hebben meer tijd voor het maken van nieuwe afspraken.

Delta Lloyd biedt tijdelijke dekking voor pensioen boven de ton

Vanaf 1 januari 2015 is het voor werknemers met een jaarinkomen boven € 100.000 niet meer mogelijk om fiscaal gunstig pensioen op te bouwen. Ook het partnerpensioen gaat omlaag. Delta Lloyd komt daarom met het Pensioen Continu Plan: een netto-oplossing. Werknemers kunnen hiermee op vrijwillige basis een aanvullende oudedags- en/of partnervoorziening opbouwen. Dit kan via een nettopensioen (tweede pijler) of een nettolijfrente (derde pijler). “Een nettopensioen biedt waarschijnlijk meer ruimte voor opbouw van kapitaal; een nettolijfrente biedt de mogelijkheid voor een tijdelijke of levenslange uitkering. In overleg met de adviseur maakt de werkgever zijn keuze voor een nettopensioen of nettolijfrente”, aldus Delta Lloyd.

Definitief
Leon van Riet, algemeen directeur van Delta Lloyd Leven: “De wetgeving is nog niet helemaal definitief en 1 januari komt al snel dichterbij. We hebben veel gesprekken gevoerd met werkgevers en pensioenadviseurs over de komende wijzigingen en onze netto-oplossingen. Werkgevers willen geen risico lopen dat het partnerpensioen voor hun werknemers met een inkomen boven de €100.000 veel lager uitpakt. Daarom introduceren we het Pensioen Continu Plan, maar gezien de korte periode tot 1 januari bieden wij ook een tijdelijke dekking aan zodat werkgevers en werknemers meer tijd hebben om een zorgvuldige afweging te maken.” De tijdelijke risicodekking is ook mogelijk voor werkgevers die hun pensioenregeling niet bij Delta Lloyd hebben lopen.

Reageer op dit artikel