nieuws

Nieuwe PPI werkt niet met vaste partners

Pensioen

DNB heeft groen licht gegeven voor een nieuwe premiepensioeninstelling: i-PensionSolutions. De kersverse PPI zal niet werken met vaste combinaties van verzekeraars en vermogensbeheerders en maakt gebruik van een door Credit Suisse en Swiss Re opgericht uitvoeringsplatform.

Nieuwe PPI werkt niet met vaste partners

Credit Suisse en Swiss Re zijn de partijen die middels hun joint venture International Pension Platform SE achter de nieuwe PPI zitten. De joint venture financiert de nieuwe uitvoerder en is verantwoordelijk voor de commerciële activiteiten en het introduceren van vermogensbeheerders en verzekeraars. “Het bestuur van i-PensionSolutions kan zich daardoor maximaal inzetten voor de belangen van haar
deelnemers”, aldus een persbericht. i-PensionSolutions zegt als onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk te opereren. De drie bestuurders van de stichting zijn afkomstig uit de pensioen/verzekeringswereld: Ronald Ketellapper, Wouter Köbben en Tjitsger Hulshoff.

Open
De nieuwe uitvoerder kiest voor een open architectuur ten aanzien van vermogensbeheerders en verzekeraars. “De markt voor beschikbare premie pensioen regelingen zal naar de verwachting de komende jaren verder groeien. Met i-PensionSolutions kunnen vermogensbeheerders en verzekeraars hun aan premie pensioen gerelateerde producten aanbieden, zonder daarvoor zelf een PPI op te richten. Wij geven bedrijven de mogelijkheid de door hen geselecteerde vermogensbeheerder en verzekeraar in te zetten voor de uitvoering van een optimale pensioenregeling voor hun medewerkers.” De pensioenopbouw wordt uitgevoerd door i-PensionSolutions. De overlijdens- en arbeidsongeschiktheidsrisico´s worden direct verzekerd bij de door het bedrijf gekozen verzekeraar.

Europa
IPP-SE en i-PensionSolutions beginnen hun activiteiten in Nederland. Op termijn en 
afhankelijk van de benodigde toestemmingen van toezichthouders wil het platform ook in andere Europese landen gaan opereren.

 

 

Reageer op dit artikel