nieuws

MUNT nieuwe speler op markt hypotheekaanbieders

Pensioen

Het nieuwe initiatief MUNT Hypotheken heeft zich vandaag gemeld als aanbieder op de hypotheekmarkt. MUNT wil binnen enkele jaren meer dan € 3 mld aan hypotheken verstrekken. Bij een ‘first closing’ werd ruimschoots de helft daarvan al binnengehaald. Dat is afkomstig van Pensioenfonds Metaal en Techniek, Pensioenfonds Hoogovens en Pensioenfonds PGB.

MUNT nieuwe speler op markt hypotheekaanbieders

MUNT biedt zijn hypotheken aan via onafhankelijke hypotheekadviseurs. Landelijke hypotheekketens als De Hypotheker, Van Bruggen Adviesgroep en HypotheekCompany, maar ook zelfstandige hypotheekprofessionals en web-based advieskanalen. Jeroen Looman, directeur van MUNT Hypotheken: “We kennen deze partijen goed dankzij onze jarenlange ervaring in de hypotheekbranche. Via deze intermediairs kunnen we onze diensten verantwoord uitrollen. Bij verdere groei kunnen we het netwerk van intermediairs verder uitbreiden.”

Basis
MUNT hoopt zich te onderscheiden door terug te gaan naar de basis met scherpe rentes en snelle duidelijkheid over het al dan niet toekennen van een lening. Ook wordt de rente bij aflossen automatisch aangepast en is er een mogelijkheid om uit eigen middelen boetevrij af te lossen. “De Nederlandse hypotheekmarkt is de afgelopen jaren onnodig complex gemaakt door de vele aanvullende financiële producten die werden aangeboden. Door terug te gaan naar de basis denken wij dat we een serieus alternatief bieden voor de Nederlandse consument.”

Voor de pensioenfondsen was het aantrekkelijk om de samenwerking met MUNT aan te gaan omdat Nederlandse woninghypotheken een interessante beleggingscategorie. Inge van den Doel, directeur vermogensbeheer bij PMT: “Wij zijn trots dat we tot de eerste fondsen behoren die daarin hun verantwoordelijkheid nemen. Bovendien realiseren we ook een goed rendement voor onze deelnemers.” MUNT verwacht dat op korte termijn nog enkele andere Nederlandse pensioenfondsen zich ook zullen aansluiten.

FlexFront
De verwerking van MUNT Hypotheken wordt uitbesteed aan FirstBrick, een zusterorganisatie van FlexFront. In eerste instantie zullen er 150 kantoren de beschikking krijgen over producten van de nieuwe hypotheekaanbieder. Het introductietarief 10 jaar vast NHG van MUNT bedraagt 3,0% en 20 jaar vast 3,7%.

Reageer op dit artikel