nieuws

Theo Gommer: ‘Verdien je meer dan een ton, dan moet je niet zeuren’

Pensioen

In zijn Over Geld-column op Telegraaf.nl vindt Theo Gommer dat de ton-plussers niet moeten zeuren dat ze na 2015 geen pensioen meer mogen opbouwen.

Theo Gommer: ‘Verdien je meer dan een ton, dan moet je niet zeuren’

Nu alle pensioenregelingen aangepast moeten worden om te voldoen aan de nieuwe eisen per 2015, komt ‘opeens’ een hernieuwde discussie over de ton-plussers: werknemers die meer dan €100.000 per jaar verdienen, en daar na 2015 geen pensioen meer mogen over opbouwen, schrijft Gommer.

Overlijden
Ze moeten maar gewoon gaan sparen als ze meer willen, zegt Gommer. “Of je dan moet kiezen voor het nieuwe netto-pensioen vraag ik mij wel af. Immers, waarom zou je netto geld, dus niet fiscaal aftrekbaar, vastzetten voor een levenslang (aanvullend) pensioen, dat je echt niet nodig hebt om van rond te komen, met als gevolg dat als je komt te overlijden het ‘geld’ weg is. Terwijl je als je zelf spaart en/of dat doet via een (bancaire) lijfrente het én flexibeler te gebruiken is en altijd voor jou of je erfgenamen is.”

Reageer op dit artikel