nieuws

Helft Belgen hoopt nog op pensioen voor 65ste

Pensioen

Een op de twee Belgen denkt nog altijd voor zijn 65ste met pensioen te kunnen gaan. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van het pensioenfonds Ogeo in België, schrijft de Belgische krant De Tijd.

Helft Belgen hoopt nog op pensioen voor 65ste

Uit het onderzoek van een van de grootste Belgische pensioenfondsen Ogeo blijkt dat 90% van de geënquêteerde Belgen denkt dat ze langer moeten doorwerken voor ze met pensioen kunnen gaan. Maar vrijwel de helft van de respondenten denkt nog voor zijn 65ste te kunnen stoppen. In Vlaanderen is die verwachting groter dan in Wallonië en Brussel.

De onwetendheid blijft groot: 86% van de niet-gepensioneerden geeft aan dat ze hun pensioen wellicht beter zouden voorbereiden als ze vanaf het begin van de loopbaan jaarlijks geïnformeerd zouden worden over het opgebouwde pensioen.
Er is ook behoefte aan meer informatie over de manier waarop het pensioen wordt berekend. De meerderheid (68%) vreest dat het pensioen niet toereikend zal zijn om prettig van te kunnen leven. Slechts een kwart is wat dat betreft gerust.

Reageer op dit artikel