nieuws

Delta Lloyd koopt alle BeFrank aandelen van BinckBank

Pensioen

Delta Lloyd wordt volledig eigenaar van BeFrank. De eerste premiepensioeninstelling van Nederland startte in 2010 als joint venture van Delta Lloyd en BinckBank. Alle aandelen die door BinckBank gehouden werden (50%) gaan nu voor € 19,5 mln naar de verzekeraar.

Delta Lloyd koopt alle BeFrank aandelen van BinckBank

Volgens Delta Lloyd bestuursvoorzitter Niek Hoek past het verkrijgen van de volledige zeggenschap over BeFrank in de strategie van Delta Lloyd. “Wij richten ons op groei in collectieve pensioencontracten, op eenvoud en hoge klanttevredenheid. Delta Lloyd heeft een stevige positie in de defined benefit markt in Nederland, dit maakt ons ook sterker in de defined contribution markt.”

Synergie
Ook levert de overname volgens Hoek synergie op. “Wij kunnen voor onze pensioendienstverlening in de toekomst gebruik maken van de systemen en online tools die door BeFrank zijn ontwikkeld. BeFrank was al een mooi onderdeel van ons portfolio, en deze transactie bezegelt dat.”

Directie
De directie van BeFrank is gewijzigd. Naast directievoorzitter Folkert Pama is Rob van Mazijk (afkomstig van Delta Lloyd Asset Management) als directeur benoemd. De transactie heeft verder geen gevolgen voor medewerkers van BeFrank. De PPI blijft voor haar dienstverlening gebruikmaken van de kennis en het platform van BinckBank.

Reageer op dit artikel