nieuws

Seada van den Herik nieuwe directeur van Zwitserleven

Pensioen

Seada van den Herik (41) is per 1 mei gestart als de nieuwe directievoorzitter van pensioenverzekeraar Zwitserleven. Van den Herik vermeldde de nieuwe functie op haar LinkedIn-profiel en in haar Twitter-bio. Op navraag van am bevestigde SNS Reaal de aanstelling.

Seada van den Herik nieuwe directeur van Zwitserleven

Van den Herik is daarmee de definitieve opvolger van Maarten Edixhoven. Edixhoven vertrok begin februari bij Zwitserleven en treedt komende maand toe tot de directie van Aegon Nederland.In de tussentijd nam Wim Henk Steenpoorte, naast zijn rol als directievoorzitter van Reaal, de honneurs waar.

Roeien
Van den Herik was vroeger een professioneel roeister, die deelnam aan twee wereldkampioenschappen. Haar zakelijke carrière startte ze in de consultancy bij KPMG en Deloitte. Vanaf 2005 werkte ze al eens vijf jaar voor Zwitserleven, als manager Programmamanagement. Na een uitstapje als directeur van de RegioBank werd ze in 2012 directeur Leven, Hypotheken en Bancair bij Reaal. In de ‘am:top 50 powervrouwen’ van december 2013 staat Van den Herik op een negende plaats.

“Seada is een goede bekende bij Zwitserleven, zij werkte er in verschillende rollen tussen 2005 en 2010”, schrijft SNS Reaal in een reactie. “Nadat Zwitserleven door SNS REAAL werd overgenomen maakte zij de overstap naar Regiobank. Voor haar terugkeer naar Zwitserleven, heeft zij gedurende twee jaar haar kennis van de Leven-markt vergroot als Directeur Leven, Hypotheken en Bancair bij Reaal.”

Reageer op dit artikel