nieuws

Pensioenfederatie zet druk op invoering algemeen pensioenfonds

Pensioen

De Pensioenfederatie dringt bij het ministerie van SZW aan op een snelle invoering van het algemeen pensioenfonds (APF). Dit blijkt uit een brief  van 12 mei aan staatssecretaris Jetta Klijnsma waarin de federatie haar standpunt nogmaals benadrukt.

Pensioenfederatie zet druk op invoering algemeen pensioenfonds

De Pensioenfederatie reageerde in februari al op de consultatie van het voorontwerp algemeen pensioenfonds (APF). Snelle invoering is cruciaal omdat de APF ook voor huidige – in liquidatie verkerende – pensioenfondsen een alternatief is, stelt de federatie.

Als er in 2015 geen mogelijkheid voor een APF wordt gecreëerd zullen steeds meer pensioenfondsen hun verplichtingen moeten onderbrengen bij één van de twee op de markt actieve verzekeraars dan wel de mogelijkheden buiten de landsgrens onderzoeken. “Deze beide ontwikkelingen zijn naar onze stellige overtuiging niet in het belang van Nederland, laat staan de werknemers en gepensioneerden,” aldus de Pensioenfederatie.

Reageer op dit artikel