nieuws

Wilders verliest geloofwaardigheid in pensioendebat

Pensioen

Kamerleden vinden de PVV volstrekt ongeloofwaardig geworden in het pensioendebat, nu blijkt dat Geert Wilders jarenlang geen pensioenpremies heeft betaald voor zijn personeel. Dat meldt de Telegraaf.

Wilders verliest geloofwaardigheid in pensioendebat

De Volkskrant berichtte zaterdag dat Wilders, die in het parlement vurig bepleit dat de oudedagsvoorziening beter moet, zijn medewerkers jarenlang geen pensioen liet opbouwen. Trouwe medewerkers van de PVV zitten daardoor met een pensioengat van maximaal zes jaar.

Hilariteit
Volgens de Telegraaf leidt die onthulling tot hilariteit in de Kamer. “Het is een originele manier om ervoor te zorgen dat Brussel niet aan de pensioenen van de PVV kan komen”, zegt CDA-Kamerlid Omtzigt. SP-Kamerlid Ulenbelt vindt dat de geloofwaardigheid van de PVV is ’gezonken als een baksteen’. PvdA-Kamerlid Vermeij vindt Wilders ‘gewoon een slechte werkgever’ en meent dat hij geen grote woorden meer moet gebruiken ‘in welk pensioendebat dan ook’.

Krol
De PVV is pas vorig jaar begonnen met een pensioenregeling. In een reactie zei Wilders dat hij vanaf dat moment uiteraard premie heeft betaald. Dat maakt deze situatie anders dan die van Henk Krol, voormalig voorman van 50Plus, die premies achterhield in zijn tijd als hoofdredacteur bij de Gay Krant. Tussen 2004 en 2007 en ook in 2009 betaalde Krol geen werkgeversbijdrage voor het pensioen van zijn werknemers. Het geld dat mensen zelf inlegden hield hij achter. Toen dat uitkwam, stapte Krol op als fractievoorzitter.

Reageer op dit artikel