nieuws

Maarten Edixhoven aan de slag bij Aegon

Pensioen

Maarten Edixhoven aan de slag bij Aegon

Maarten Edixhoven wordt directeur Pensioen bij Aegon. Per 1 juni 2014 treedt hij toe tot de directie van Aegon Nederland. Edixhoven was tot 1 februari directievoorzitter van Zwitserleven en lid van het Management Comité van SNS Reaal.

Edixhoven (43) stond sinds september 2010 aan het roer bij de pensioenverzekeraar uit de SNS Reaal-stal die nu in de verkoop staat. Daarvoor was hij jarenlang actief bij ING en Nationale-Nederlanden. Hij volgt Willem van der Vorm op, die het pensioenbedrijf van Aegon ruim een jaar als interim-directeur leidde na het vertrek van Jeroen de Munnik. Maarten Edixhoven: “Deze tijd vraagt om klantgerichte, financiële oplossingen voor nu en later. Aegon is een sterk bedrijf in het hart van onze samenleving. Ik zie ernaar uit om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het pensioenbedrijf van Aegon in deze snel veranderende omgeving!”

Directie
De directie van Aegon Nederland bestaat nu uit de volgende vijf personen: Marco Keim (voorzitter), Edgar Koning (financieel directeur), Robert van der Tol (directeur  Leven & Hypotheek), Rob Spuijbroek (directeur Schade) en Maarten Edixhoven (directeur Pensioen). Marco Keim: “Wij zijn heel blij met de komst van Maarten. Hij is een deskundige, moderne bestuurder met een duidelijke eigen visie op pensioen. Dat is des te belangrijker nu de overheid en werkgevers de verantwoordelijkheid voor een goed pensioen meer en meer neerleggen bij de werknemer.”

Zwitserleven
Bij Zwitserleven is nog geen opvolger voor Edixhoven bekend.Die komt er wel, maar DNB moet nog groen licht geven. RvB-lid Wim Henk Steenpoorte neemt er tijdelijk de honneurs waar. Edixhoven greep de afgelopen maanden aan om tijd aan zijn gezin te besteden. Dat belichaamde voor hem het Zwitserlevengevoel, zei hij tegen AM. Over zijn komst naar Aegon werd in de branche al langer gespeculeerd.

 

Reageer op dit artikel